Gelderland

Brandweer urenlang bezig met gedumpte kitten in container langs A1

Een bijzondere, maar vooral ook lange inzet voor de brandweer van Ugchelen en Apeldoorn Centrum. Zij werden opgeroepen nadat een voorbijganger op de parkeerplaats A1 Bruggelen een gedumpte kitten vonden in een ondergrondse vuilcontainer.

Enide van der Veen, samen op pad met haar man en twee blindengeleidehonden stoppen op de parkeerplaats langs de A1 om iets weg te gooien. Zij hoort opeens geluiden komen uit de container en ziet tot haar grote verbazing een jonge kitten onderin de container zitten.

Direct wordt brandweer Ugchelen met een tankautospuit gealarmeerd en zij zijn snel ter plaatse. De kitten blijkt erg diep in de container te zitten en raakte steeds dieper verstopt. Er is een kraan benodigd om de zware vuilniszakken omhoog te tillen. Uiteindelijk komt de brandweer van Apeldoorn ter plaatse met hun hoogwerker om dit te doen. Daarna klimt een brandweervrouw in de container om de kitten te pakken en te redden.

Aangezien de Dierenambulance niet kon komen, heeft de vindster de kitten in een koeltas gestopt en meegenomen. Vandaag gaat zij kijken wat zij met de kitten gaan doen. Houden doen zij niet omdat zij al veel katten, paarden en honden heeft.

De brandweer van Ugchelen en Apeldoorn-Centrum zijn na de urenlange inzet voldaan retour gegaan naar de kazerne.

Gerelateerde artikelen