Landelijk

Vandaag starten grenscontroles Duitsland, lange files verwacht

Sinds vannacht 0:00 uur is Duitsland gestart met de grenscontroles langs alles grenzen. Ook langs de grenzen met Nederland. Wie over de grens wil om bijvoorbeeld te tanken of om te shoppen, moet zijn ID-kaart of paspoort meenemen. Alleen een rijbewijs is niet voldoende.

De Duitse autoriteiten voeren strengere controles in als onderdeel van hun aangescherpte vreemdelingenbeleid. Volgens de overheid is dit bedoeld om terroristen en illegale migranten te weren, vooral na recente gewelddadige incidenten. Een tragisch voorbeeld hiervan is de steekpartij in Solingen eind augustus, waarbij drie mensen omkwamen. De verdachte in deze zaak, een Syrische asielzoeker, had eigenlijk al uit Duitsland gezet moeten worden.

Het verkeer moet bij de grensovergangen stapvoets langs controleposten rijden. Agenten ter plaatse beoordelen of een voertuig verder moet worden gecheckt of niet.

Er wordt vertraging verwacht op de A12 bij Babberich die in Duitsland over gaat in de A3, maar ook op de Nederlandse A1, A7 en de A37.

Foto: Google Streetview Grensübergang Elten (A12/A3)

Gerelateerde artikelen