Overijssel

Hulpdiensten en arrestatieteam urenlang druk met man op dak appartementencomplex

Maandagavond hebben de hulpdiensten enkele uren besteed aan een incident met een man die op het dak van zijn appartementencomplex was geklommen. Het voorval vond rond 20:00 uur plaats aan de Johannes van Vlotenlaan in Deventer.

Omdat de man mogelijk in het bezit was van een wapen, werd de omgeving afgezet en droegen de aanwezige agenten kogelwerende vesten. Toeschouwers werden op veilige afstand gehouden. De man wisselde tussen het verblijf in zijn woning, schreeuwen vanaf zijn balkon en het beklimmen van het dak via een dakraam, waarbij hij vanuit die positie met de agenten in gesprek ging.

Een arrestatieteam werd opgeroepen om te assisteren, en de brandweer werd ingezet met een hoogwerker en een speciaal vangkussen voor het geval de man zou vallen. De man klom herhaaldelijk op het dak en riep daarbij regelmatig. Uiteindelijk lijkt het erop dat een politieonderhandelaar hem zover heeft gekregen om terug naar binnen te gaan en zich over te geven aan de politie. Hij verliet het gebouw samen met leden van het arrestatieteam, maar kon nog zelfstandig lopen. Na behandeling in een ambulance werd hij aangehouden.

Of er daadwerkelijk sprake was van een wapen, wordt nog onderzocht. Rond 23:00 uur werd de afzetting opgeheven. Volgens buurtbewoners veroorzaakt de man vaker overlast. De politie bevestigde dat het om iemand gaat die bekend is vanwege eerder overlastgevend gedrag, maar dat de situatie dit keer ernstiger was dan voorheen.

Gerelateerde artikelen