Coronavirus

Alle Coronacijfers op een rijtje

Sinds de eerste Corona besmetting op 27 februari tot nu is er heel veel gebeurd. Mensen werden ziek, opgenomen in het ziekenhuis en herstelden. Maar helaas zijn er ook veel Mensen aan het virus overleden.

Hieronder vatten wij alle cijfers samen *bekend op 29 juni 2020:

Positief geteste personen 50.147*  
Ziekenhuisopnames 11.871  
Overleden personen 6.105**

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. 

COVID-19 is een zogenaamde meldingsplichtige ziekte A, deze moet snel gemeld worden. De informatie is op het moment van melding vaak nog niet volledig en wordt later aangevuld. Het kan ook zijn dat een fout in de melding is gemaakt of dat later blijkt dat iemand is opgenomen in het ziekenhuis of is overleden. Deze informatie wordt daarom later aangevuld en waar nodig worden dan de cumulatieve/totale aantallen (middelste kolom) met terugwerkende kracht gecorrigeerd.

Het aantal nieuwe meldingen (rechterkolom) zijn de meldingen die tussen 10.00 uur in de ochtend en de volgende dag 10.00 uur bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gemeld worden.

Iemand die positief getest is en eerst gewoon thuis was, kan op een later moment in het ziekenhuis worden opgenomen. Op het moment van melding is dat bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  nog niet bekend. Daarom vullen zij dit soms later aan.

 

Gerelateerde artikelen