Coronavirus

Angst voor tweede golf Coronavirus wordt groter

De angst onder veel mensen voor een tweede golf van het Coronavirus lijkt met de dag te stijgen. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat het aantal besmettingen in 1 week verdubbeld is. Vele mensen klagen op Social Media dat mensen steeds meer lak krijgen aan de maatregelen en velen zijn deze maatregelen ook beu. Mensen willen graag weer de normale situatie terug krijgen alleen dit vergt veel tijd. Mensen moeten zich blijven houden aan de maatregelen.

Echter is het Coronavirus altijd nog onder ons en moeten wij ons aan de maatregelen blijven houden. Alleen zo stoppen wij de verspreiding van dit virus. Op diverse plekken in de wereld wordt nu gewerkt aan een vaccin alleen dit kan nog lang gaan duren voordat er een vaccin beschikbaar is.

Een tweede golf van het Coronavirus ligt op de loer nu het aantal besmettingen rap is gestegen. Een woordvoerder van het RIVM verwachtte dat de tweede golf na de zomervakantie zou komen maar als het zo doorgaat als hoe het nu gaat, kan deze golf eerder komen. Ondanks het flink opgelopen aantal besmettingen komt het Outbreak Management Team (OMT) nog niet bijeen.

Het RIVM noemt het zorgelijk, maar zegt niet meteen dat versoepelingen moeten worden teruggedraaid.

Andere landen

Ook in andere landen op de wereld duikt het Coronavirus weer op. Onder andere in Belgiƫ en Spanje zijn er gebieden waar het Coronavirus zich snel verspreid. Ook stijgt in deze landen het aantal besmettingen rap. De Belgische overheid kijkt inmiddels ook naar het terugdraaien van versoepelingen.

Mensen worden opgeroepen zich aan de maatregelen te blijven houden:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was uw handen regelmatig
  • Vermijd drukke plekken
  • Verkoudheids- of griepklachten? Blijf thuis.
  • Laat u testen bij de GGD

Voor meer informatie over het Coronavirus kunt u terecht op de website van het RIVM of bel gratis naar 0800-1351 tussen 08:00 uur en 20:00 uur.

 

Coronavirus

Gerelateerde artikelen