Coronavirus

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland nadert zorgelijke opschaling corona

Diverse Veiligheidsregio’s in Nederland zijn al opgeschaald naar zorgelijk omdat het Coronavirus bezig is met een 2e opmars in Nederland. Het aantal besmettingen stijgt flink en zo zit dus de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland aan de rand van een zorgelijke opschaling.

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de Veiligheidsregio laat weten dat zo’n opschaling snel zal worden doorgevoerd als het aantal besmettingen fors blijft stijgen. Mocht de VNOG opschalen naar de 2e risicofase dan moeten kroegen om middernacht dicht gaan en zijn niet meer dan 50 mensen welkom op bijvoorbeeld een bruiloft.

Er wordt ook strenger gecontroleerd door controleurs bij bijvoorbeeld sportclubs en jeugdhonken. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat een opschaling niet nodig is.

Gerelateerde artikelen