Coronavirus

Rutte en de Jonge: ‘Lockdown wordt verlengd’

Zojuist is om 19:00 uur een persconferentie gehouden door Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Tijdens de persconferentie werden de coronamaatregelen besproken.

De lockdown die oorspronkelijk zou duren tot 19 januari blijft nog zeker 3 weken van kracht tot tenminste dinsdag 9 februari. Het kabinet laat weten dat er geen andere keuze was en dat de cijfers niet snel genoeg dalen. Ook de Britse variant van het virus steekt steeds vaker de kop op. “Een enorme tegenvaller”, liet Rutte weten.

‘Met het vaccin is er licht aan het einde van de tunnel’, zei Rutte. De ondernemers zullen worden ondersteund door het kabinet. Boven op de lopende economische steunpakketten is meer nodig.

Voor leerlingen vanaf het voorgezet onderwijs wordt de maatregel van 1,5 meter afstand toegepast. Het kabinet wilt dat de basisscholen vanaf 25 januari weer open gaan. Dit kan alleen als het echt mogelijk is. Dit moet onderzoek uitwijzen. Het langer sluiten van de scholen brengt grote problemen met zich mee.

Mark Rutte liet ook weten dat er van een avondklok nog geen sprake is. Het kabinet gaat het OMT vragen wat een avondklok kan opleveren. Het OMT wilt een avondklok om groepsvorming bij onder andere jongeren tegen te houden.

Hugo de Jonge verwacht dat iedereen rond de herfst gevaccineerd is.

Gerelateerde artikelen