Coronavirus

Avondklok van 20:30 tot 04:30 uur aangekondigd door het kabinet

Het kabinet heeft zojuist een persconferentie gehouden. Daarin werd een avondklok aangekondigd van 20:30 uur tot 04:30 uur. De avondklok gaat een paar dagen na het Kamerdebat in, zei de premier. De steun van de Tweede Kamer is essentieel. Wanneer de avondklok precies in gaat is nog niet bekend.

Met de avondklok wil het demissionair kabinet het coronavirus indammen. Tijdens de avondklok is het niet toegestaan de straat op te gaan tenzij het voor werk noodzakelijk is. Ook mensen die hun huisdier aangelijnd willen uitlaten mogen de straat nog op.

De boete voor mensen die zich niet aan de ingrijpende maatregel houden is 95 euro.

 

Verder mag er maximaal 1 gast thuis op bezoek komen en mogen er maar 50 mensen bij een begrafenis/uitvaart aanwezig zijn.

Gerelateerde artikelen