Coronavirus

Stappenplan van kabinet naar meer mogelijkheden

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag een stappenplan bekend gemaakt wat moet leiden naar meer mogelijkheden en versoepelingen als de cijfers dit toelaten.

De eerste stap van het plan betreft het openen van de terrassen en winkels onder voorwaarden, het vervallen en de avondklok en het maximaal ontvangen van 2 gasten in plaats van 1. Dit kan op zijn vroegst vanaf 28 april als het aantal ziekenhuisopnames daalt. Op 20 april wordt bekend gemaakt of dit mogelijk is.

De tweede stap wordt op zijn vroegst op 11 mei in het plan gezet. Dan is er bijvoorbeeld weer meer mogelijk als het gaat om sporten.

De derde stap wordt er gekeken waar er binnen meer mogelijk is zoals in bioscopen, restaurants en musea. Hiervoor geldt dan nog wel een maximaal aantal gasten of bezoekers. Het complete overzicht van de stappen vind u in de foto hieronder.

Gerelateerde artikelen