Coronavirus

Vanaf morgen meer vrijheid, wat doen de coronacijfers?

Vanaf morgen krijgt Nederland weer wat meer vrijheid. Onder andere de avondklok vervalt, niet-essentiële winkels mogen open en ook de terrassen mogen onder voorwaarden weer open van 12:00 tot 18:00. Maar blijven de besmettingscijfers en patiënten op de IC ook laag?

Als de cijfers laag blijven wordt er steeds meer mogelijk, maar de afgelopen dagen waren het aantal besmettingen nog erg hoog. Het aantal nieuwe besmettingen is al sinds 21 april boven de 8.000. Dit cijfer is nog te hoog volgens het OMT en het kabinet.

Volgens demissionair premier Mark Rutte blijft het spannend en is het afwachten wat de cijfers doen na de versoepelingen die morgen in gaan.

Op 3 mei wordt er opnieuw gekeken naar wat er mogelijk is.

Gerelateerde artikelen