Coronavirus

Coronabesmettingen stijgen weer, De Jonge wil spoedoverleg OMT

Het aantal coronabesmettingen lijkt weer op te lopen. Met name onder tieners en twintigers. Daarom vroeg demissionair minister Hugo de Jonge om een spoedoverleg met het Outbreak Management Team (OMT).

Maandag meldde het RIVM voor het eerst sinds 10 juni weer meer dan vijftienhonderd positieve tests.

Ook door de opmars van de Deltavariant, welke 40 tot 60 procent besmettelijker is dan de klassieke variant lopen de besmettingen op. Maar ook door het Testen voor Toegang lopen de besmettingen op. Afgelopen week hebben meer dan 10.000 mensen zich laten testen. Dat komt onder andere doordat ook mensen zonder klachten zich nu laten testen, van wie sommigen positief blijken.

Ook zouden de versoepelingen die op 26 juni in zijn gegaan een rol meespelen. Ook houdt niet iedereen zich meer aan de basisregels van 1,5 meter afstand houden.

Volgens Hugo de Jonge is er nog geen reden tot het aanscherpen van maatregelen of het terugdraaien van versoepelingen. Tijdens een debat zei hij tegen bezorgde Kamerleden dat hij trouw wil blijven aan de doelen van het coronabeleid.

 

Gerelateerde artikelen