Coronavirus

Coronabesmettingen dalen fors, kabinet schrapt meerdaagse evenementen tot 1 september

De coronabesmettingen blijven fors dalen. De laatst bekende statistieken lieten zien dat er 3914 nieuwe besmettingen bij gekomen waren. Dat is het laagste aantal sinds 7 juli. De daling van het weekgemiddelde zette eind vorige week in en gaat sindsdien steeds sneller.

Het kabinet kwam gisteren wel met het bericht dat alle meerdaagse evenementen met overnachtingen geschrapt worden tot 1 september. Aanleiding hiervoor zijn de zorgen om de deltavariant van het coronavirus die besmettelijker is. Voor eendaagse evenementen is er nog geen duidelijkheid. Het kabinet hoopt op 13 augustus die knoop ook door te hakken.

Ook de Formule 1 in Zandvoort krijgt op 13 augustus duidelijkheid.

 

Gerelateerde artikelen