Gelderland

Man (62) dat van balkon in Apeldoorn viel ontwaakt uit coma

De man van 62 jaar die twee weken terug van een balkon naar beneden viel is ontwaakt uit zijn coma en is stabiel.

Twee weken geleden ging het helemaal mis bij het appartementencomplex aan de Edisonlaan in Apeldoorn. Een 62-jarige man had zichzelf buitengesloten en wou via het balkon van de buurvrouw naar zijn eigen balkon klimmen. Echter bleef een van zijn benen hangen toen hij over de railing klom waarna hij zijn evenwicht verloor. De man viel van 2 verdiepingen hoog naar beneden op de grond. De buurvrouw van de man zag het allemaal gebeurde en belde direct 112.

De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter rukten massaal uit voor de man die zwaargewond was. Hij werd met spoed onder begeleiding van de MMT-arts overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden.

Uit onderzoek van het Isala ziekenhuis in Zwolle bleek dat de man tijdens zijn klim een hartinfarct kreeg. De man brak ook een been en zijn ribben. Inmiddels is de man van de IC af en aanspreekbaar.

Gerelateerde artikelen