Coronavirus

Groen licht voor Formule 1 GP Zandvoort en einde coronamaatregelen voor Nederland lijkt in zicht

Als de situatie het toelaat wil het kabinet vanaf maandag 20 september stap voor stap de maatregelen laten verdwijnen. Vanaf maandag 20 september hoopt het kabinet de 1,5 meter afstand laten verdwijnen en ook de mondkapjes in het OV. Dat definitieve besluit wordt 17 september genomen. Dat vertelden demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zojuist in een persconferentie.

De basismaatregelen, zoals je handen wassen, hoesten in je elleboog, goed ventileren en testen bij klachten zal nog voor lange tijd gelden.

Het kabinet laat weten de aankomende tijd behoedzaam te zijn en geen overhaaste beslissingen te nemen. Halverwege september wordt er opnieuw gekeken. Het zogeheten ‘weegmoment’. Dan word er gekeken naar het loslaten van de 1,5 meter regel en het verdwijnen van de mondkapjes in het OV.

Eerder deze week werd er al bekend gemaakt dat het MBO en hoger onderwijs weer volledig de deuren mag openen. Vanaf maandag 30 augustus vervalt daar ook de 1,5 meter regel. Dat is eerder dan wat het OMT adviseerde. Wel blijft de maximale groepsgrootte 75 personen per ruimte. Studenten blijven zich 2x per week zelftesten en wordt er in de gangen een mondkapje gedragen.

Ook is er nieuws over de GP van Zandvoort in de Formule 1 die in het 1e weekend van september zal plaatsvinden. Met een bezitting van twee derde van de toeschouwerscapaciteit zijn er ongeveer 67.000 mensen welkom dat weekend. Dat meld de organisatie. Het kabinet zette vorige maand een streep door meerdaagse evenementen met overnachtingen, tot 1 september. Daar valt de Formule 1 niet onder.

 

 

Gerelateerde artikelen