Coronavirus

Haagse bronnen: 1,5 meter regel verdwijnt, coronatoegangsbewijzen worden verplicht

Per 25 september zal de 1,5 meter regel verdwijnen in Nederland. Wel blijft er een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en moet de nachthoreca tot 06:00 uur dicht blijven.

Dat meldden ingewijden uit Den Haag na het Catshuisberaad. Naar verwachting zullen de maatregelen dinsdag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Op meerdere plekken wordt een coronatoegansbewijs verplicht. Denk hierbij aan de horeca, de bioscoop en het theater. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kunt u dezeĀ coronabewijzen laten zien.

Met de besluiten kunnen ook evenementen worden hervat. Mogelijk worden deze nog wel aan maximale aantallen bezoekers gebonden, maar ze krijgen dezelfde regels als in de culturele sector, dus alles met QR-codes.

Gerelateerde artikelen