Coronavirus

Eerste weekend zonder 1,5 meter afstand en met QR-code

Afgelopen weekend werd er vanaf zaterdag afscheid genomen van de 1,5 meter regel. Deze regel is nu niet meer verplicht. Wel werd het Coronatoegangsbewijs ingevoerd. Je moet kunnen aantonen dat je bent gevaccineerd of negatief getest voor je de horeca of bioscoop in wilt. Ook bij evenementen moet een geldige QR-code worden getoond.

Op de eerste avond raakte de CoronaCheck-app al overbelast door een DdoS aanval. Door die aanval kregen gebruikers van de app geen code te zien.

Op social media wordt verschillend gereageerd. De een vind het invoeren van een QR-code discriminatie en de ander vind het juist weer een goed idee. Ook hebben vele mensen zich nog op het laatste moment laten vaccineren om overal zonder teveel gedoe binnen te komen.

 

Gerelateerde artikelen