Coronavirus

Vanaf morgen met polsbandje naar de kroeg in Apeldoorn

Vanaf morgen is het voor Apeldoornse stappers mogelijk om de kroeg in te gaan met een polsbandje. Het is daarna niet nodig om bij elke horecagelegenheid opnieuw een QR-code te laten zien.

Tot 1 november worden de bandjes gebruikt op het Caterplein in Apeldoorn. Dit wordt gedaan om tijdrovende controles aan de deur tegen te gaan. Bij binnenkomst van een kroeg moet een persoon eerst een QR-code en legitimatiebewijs laten zien waarna zij een polsbandje krijgen. Die is dan die dag geldig van 17:30 uur tot middernacht. De bandjes zien er elke dag anders uit.

De bandjes worden tot 22:30 uur uitgereikt en daarna niet meer. De bandjes gelden in het gebied van de Hoofdstraat vanaf de Paslaan tot aan de Paul Krugerstraat, de Kapelstraat, Caterplein, Nieuwstraat vanaf het Caterplein tot aan de Vosselmanstraat en het Beekpark vanaf het Caterplein tot aan de Roggestraat.

De bandjes kunnen ook worden gebruikt voor de VUE Bioscoop en Gigant.

 

Gerelateerde artikelen