Coronavirus

Nieuwe, nog besmettelijkere variant van corona rukt op in Engeland

Er is een grote kans dat Nederland te maken krijgt met een nog besmettelijkere variant van het Coronavirus. De variant heeft nu voorlopig officieel de naam AY.4.2 gekregen en gaat nu vooral in Engeland rond.

Deze nieuwe variant was eerder al de reden voor Marokko om direct te stoppen met het vliegverkeer uit Engeland, Nederland en Duitsland. De variant werd begin deze maand in het zuidwesten van Engeland al bij 14% van alle besmette personen gevonden en is sterk groeiende.

Het RIVM in Nederland is vooralsnog niet ongerust over de mutatie is die al sinds half augustus in Nederland rond gaat. Volgens een woordvoerder van het RIVM is het aantal besmettingen met deze variant sinds half augustus 0,1 of 0,2% gebleven. Hij benadrukt ook dat er wel vaker mutanten van het virus ontstaan.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt de mutatie in de gaten. Volgens Britse media is de nieuwe mutant in juli voor het eerst ontdekt.

Gerelateerde artikelen