Coronavirus

Ingewijden: Mondkapjesplicht keert terug en coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid

Volgens ingewijden komt de mondkapjesplicht terug en wordt ook het coronatoegangsbewijs verder uitgebreid naar meer sectoren.

Vanaf vrijdag zou dan de QR-code nodig zijn in onder meer sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals dierentuinen en pretparken. Ook zou de mondkapjesplicht weer terugkomen voor publieke binnenruimtes. Volgens bronnen is de kans ook groot dat mondkapjes in winkels ook weer verplicht worden. Hierover komt morgen het definitieve besluit.

Ook sluit het kabinet niet uit dat en nog wordt gesproken over de invoering van een coronapas op de werkvloer. Ook de zogeheten 2G regel is niet volledig van tafel. De 2G-regel is al in sommige Duitse steden actief. Dat betekent dat alleen nog gevaccineerden en genezen coronapatienten een QR-code kunnen krijgen. Een negatieve test alleen is in dat geval dus niet meer genoeg. Hierover het is het kabinet nog in discussie.

Morgenavond volgt de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Gerelateerde artikelen