Coronavirus

Groep van 25 personen krijgt verkeerde uitslag na coronatest Apeldoorn

Een groep van 25 personen die zich dinsdagavond hebben laten testen bij de GGD in Apeldoorn hebben woensdag een verkeerde uitslag gekregen. Twaalf personen kregen eerst te horen dat zij negatief waren, maar bleken uiteindelijk toch positief. Dertien anderen die positief getest waren bleken uiteindelijk negatief.

De testen die naar het Gelre ziekenhuis werden gestuurd kwamen met een hertest anders terug dan er gemeld werd aan de betrokkenen. Inmiddels heeft de GGD alle 25 personen weten te bereiken. Twaalf testen die eerst negatief uitsloegen, waren in werkelijkheid positief. Het tegenovergestelde gold voor de dertien andere testen.

Het Gelre ziekenhuis betreurt dit voorval en heb laboratorium doet al het mogelijke om dit in de toekomst te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen