Coronavirus

Strenge nieuwe maatregelen, horeca 19.00 uur dicht

Vandaag heeft het demissionair kabinet een overleg gehad op het Catshuis. Volgens diverse bronnen aan RTL Nieuws worden er nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd. De reden voor de nieuwe maatregelen is het explosief stijgende aantal nieuwe besmettingen. Zo werden er gisteren ruim 16.000 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Dat is het hoogste aantal ooit sinds het begin van de pandemie.

Zo moet de horeca de deuren sluiten om 19.00 uur net als de winkels.

2G-Regel

Ook wordt voor de langere termijn de 2G-regel voorbereid. Als deze regel wordt ingevoerd krijgen alleen mensen die gevaccineerd zijn of genezen zijn van corona een coronapas. Mensen die een negatieve test hebben krijgen dus geen QR-code meer. 2G staat voor gevaccineerd en/of genezen. De 2G regel is al deels actief in Duitsland en Oostenrijk.

Ook geldt het advies om thuis maximaal vier bezoekers uit te nodigen. Volgens de NOS zou deze lockdown 3 weken duren en aankomende zaterdag om 19.00 uur in gaan.

Vanavond (vrijdag 12 november) is er een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Gerelateerde artikelen