Coronavirus

Kabinet werkt aan plannen voor na de lockdown, uitbreiding coronapas en 2G-regel

Het kabinet is bezig met plannen om het coronavirus verder in te dammen na de 3 weken lockdown die zaterdag om 18:00 in gaat.

Ze denken aan de invoering van de coronapas op de werkvloer, dierentuinen, pretparken en niet-essentiële winkels. Daarover wordt nog volop gediscussieerd en er wordt gewerkt om het juridisch mogelijk te maken.

Ook zou het voor ondernemers mogelijk worden om de 2G regel of 3G regel te handhaven. Of alleen toegang met een vaccinatie of bewijs van genezing of toegang met een negatieve test erbij. De mogelijkheid om te kiezen tussen 2G of 3G kan pas na goedkeuring van het parlement.

Hugo de Jonge snapt dat mensen zich nu meer gedwongen gaan voelen voor een vaccinatie. ” Maar als we met 2G een café langer open kunnen houden of een festival door te laten gaan, dan is het onze taak om die keuze te maken.”

Gerelateerde artikelen