Coronavirus

Strengere lockdown aangekondigd, meeste sectoren om 17:00 uur dicht

Zojuist was er weer een persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Zij kondigden aan dat vanaf aankomende zondag alle horeca, niet-essentiële winkels, kappers, sportscholen en theaters om 17:00 uur dicht moeten tot 05:00 uur. Dit geldt ook voor de binnen- en buitensport. Deze strengere maatregelen gaan minimaal 3 weken duren.

Er is wel goed nieuws voor de scholen. Deze mogen open blijven, maar wel met strengere voorwaarden. Zo moeten leerlingen, vanaf groep 6 op de basisschool en scholieren op de middelbare school, een mondkapje dragen op de gangen

Op dinsdag 14 december is er opnieuw een weegmoment en word er gekeken naar de cijfers.

 

Gerelateerde artikelen