Coronavirus

Harde lockdown met ingang vanaf morgen 05.00 uur, alles moet weer dicht

Zojuist gaven demissionair premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge en RIVM baas Jaap van Dissel een persconferentie waarin nieuwe, strengere maatregelen werden aangekondigd. De aanvullende strengere maatregelen gaan morgenochtend om 05.00 uur in blijven tot minstens 14 januari van kracht.

Vanaf morgen moeten alle horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector en doorstroomlocaties weer dicht. Alleen de essentiële winkels zoals supermarkten, banken en apotheken mogen open blijven. Afhalen blijft wel mogelijk voor de winkels. Het zogenaamde Click and Collect.
Het onderwijs sluit de deuren vanaf groep 1 van het basisonderwijs tot de universiteit.

De aanleiding voor opnieuw een lockdown is de omikron variant. Deze is veel besmettelijker dan de delta variant en maakt snel zijn opmars. Door het sluiten van bijna alles hoopt het kabinet de omikron variant te verdrijven.

Ook wordt de groepsgrootte buiten teruggebracht naar 2 en mag je maximaal 2 bezoekers thuis ontvangen. Voor Kerst wordt een uitzondering gemaakt, dan zijn er 4 gasten welkom.

Overzicht nieuwe maatregelen:

– Alle niet essentiële winkels, horeca, doorstroomlocaties en de sport- en cultuursectoren moeten dicht. Afhalen in winkels en horeca blijft mogelijk.

– De groepsgrootte buiten wordt bijgeschroefd naar maximaal 2 personen. Thuis maximaal 2 met uitzondering van de kerst en de jaarwisseling (4)

– Het onderwijs sluit de deuren vanaf groep 1 van het basisonderwijs tot de universiteit.

– Alle niet-medische contactberoepen moeten stoppen zoals kappers en pedicures

– Alle sport met uitzondering van de professionele sport kunnen niet doorgaan

 

Gerelateerde artikelen