Coronavirus

Nieuwe versoepelingen vanaf vandaag: Winkelen zonder afspraak tot 17:00 uur en binnensport mogelijk

Gisterenavond gaven minister president Mark Rute en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers een persconferentie waarin zij nieuwe versoepelingen aankondigden. Deze gaan vanaf vandaag in.

De meest opvallende wat sinds gisteren pas werd besloten, is het feit dat winkels vanaf vandaag weer open mogen zonder afspraken. Dit mag dan tot 17:00 uur. Ook de contactberoepen zoals kappers mogen weer open.

Ook de hogescholen, universiteiten en het MBO mag weer open. Binnensporten in sportscholen wordt ook weer mogelijk. Mondkapjes worden op meer plekken verplicht en moeten dan minimaal van het ‘type 2’ zijn (chirurgische mondmaskers).

Horeca, theaters, musea en bioscopen moeten nog wel dicht blijven tot minstens 25 januari.

Gerelateerde artikelen