Coronavirus

Opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen (65.393)

Het RIVM heeft tussen zaterdag- en zondagochtend maar liefst 65.393 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal tot nu toe gemeten.

Door de snelle stijging van de nieuwe besmettingen kunnen de computers de cijfers niet meer bijhouden. De achterstand is zondag opgelopen tot ongeveer 48.000 over de laatste zes dagen. Het aantal mensen in het ziekenhuis is ook iets toegenomen. Er liggen nu 1093 mensen met corona in het ziekenhuis.

Verreweg de meeste positieve tests worden afgenomen bij kinderen tussen de tien en negentien jaar. Ook werd er tijdens de laatste persconferentie gezegd dat de besmettingen kunnen oplopen tot 80.000 per dag door de versoepelingen en het einde van de kerstvakantie.

Gerelateerde artikelen