Coronavirus

Kabinet: Horeca open tot 01:00 uur en volle stadions en theaters toestaan

Het kabinet wil vanaf volgende week vrijdag de horeca en cultuursector open laten gaat tot 01:00 ‘s nachts. Dat staat in een brief van minister Kuipers van Volksgezondheid die naar de Tweede Kamer gaat.

De QR-code blijft nog wel verplicht maar binnen hoeven mensen geen 1,5 meter afstand meer te houden. Er komt ook een einde aan dat gasten een vaste zitplaats moeten hebben bij locaties tot 500 bezoekers. Op grote plekken voor meer dan 500 mensen blijft de vaste zitplaats nog wel bestaan.

Ook zouden de nachtclubs weer open mogen, maar wel met het 1G beleid (iedereen getest).

Aankomende dinsdag is om 19:00 uur de persconferentie. Dit keer zonder Mark Rutte, die heeft een andere afspraak.

Gerelateerde artikelen