Internationaal

Kabinet roept Nederlanders op om Oekraïne direct te verlaten

De situatie in Oekraïne is aan het verslechteren. Daarom heeft het kabinet alle Nederlanders in Oekraïne te vertrekken uit dat land.

De kleurcode van het reisadvies voor heel Oekraïne is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om daar naartoe te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Ook het meeste ambassadepersoneel zal Oekraïne verlaten. Er blijft een minimale bezetting aanwezig. Vanuit het trefpunt in Lviv kan de ambassade noodhulp bieden, zoals noodvisa en laissez-passers. Het reisadvies voor Oekraïne is vandaag naar rood gegaan: dat betekent dat het te gevaarlijk is om naar het land te reizen. Alle reizen worden afgeraden, en Nederlanders wordt aangeraden te vertrekken nu er nog commerciële vluchten beschikbaar zijn. Het advies is verder dat Nederlanders die nog in Oekraïne zijn zich registeren bij de informatieservice van Buitenlandse Zaken.

 

Gerelateerde artikelen