Landelijk

Tropische dagen op komst, lokaal kans op 32 graden

Vandaag was het al een erg aangenaam zomerweer met temperaturen rond de 27 graden, maar aankomende vrijdag en zaterdag wordt daar nog een flink schepje bovenop gelegd.

Vrijdag:
Morgen wordt het een prachtige zomerdag met volop zonneschijn. De temperaturen zullen stijgen naar zo’n 25 tot 30 graden Celsius in het binnenland, terwijl het aan de kust iets koeler blijft met temperaturen rond de 23 graden. Er is een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten, wat zorgt voor een heerlijk zomers briesje.

Zaterdag:
Op zaterdag wordt het nog warmer met temperaturen die in het binnenland kunnen oplopen tot 30 graden en lokaal zelfs 32 graden. Langs de kust blijft het iets aangenamer met temperaturen rond de 25 graden. De zon schijnt volop en er is nauwelijks een wolkje aan de lucht. De wind blijft zwak tot matig en komt uit het oosten, wat de hitte iets draaglijker maakt. Wel wordt het erg drukkend en broeierig. In de loop van de avond verdwijnt de warmte en maakt het ruimte voor enkele onweersbuien.

Na zaterdag is het even gedaan met de warmte en zakt de temperatuur terug naar 24 graden en wisselt onweer het af met zonnige perioden.

Gerelateerde artikelen