Landelijk

Herfst doet zijn intrede, flink koeler en meer regen

Afgelopen zondag  22 september 2024 om 14.44 uur is de astronomische herfst begonnen in Nederland. Dat is ook direct in het weerbeeld te zien.

De afgelopen dagen was het nog warm en zonnig, maar daar komt vanaf vandaag, maandag, al verandering in. De temperatuur daalt aanzienlijk en ook de wisselvalligheid neemt sterk toe. Hoewel er in de eerste dagen nog geen sprake is van grote hoeveelheden neerslag, trekken vanaf woensdag uitgebreide regengebieden over het land, wat gepaard kan gaan met flinke windvlagen.

Woensdag lijkt de herfst helemaal zijn intrede te maken in Nederland. Het grootste deel van de dag blijft bewolkt met afwisselende regenperiodes. In eerste instantie gaat het om verspreide buien, maar later op de dag trekt een uitgebreid regengebied voorbij, wat langere tijd aanhoudende regen kan brengen. Vooral in de avonduren wordt er woensdag intensieve regenval verwacht. De temperaturen liggen tussen de 16 en 18 graden, en met een stevige zuidwestenwind en veel regen voelt het als typisch herfstweer.

©Buienradar

Gerelateerde artikelen