Coronavirus

Kabinet: Versoepelingen gaan door en daling cijfers zet door

Het kabinet heeft vandaag laten weten dat de aangekondigde versoepelingen door gaan. De cijfers bleven de afgelopen dagen dalen en ook het aantal ziekenhuisopnames nam flink af.

Dat betekend dus dat vanaf woensdag 19 mei attractieparken en dierentuinen weer open mogen, terrassen mogen langer open en ook de sportscholen openen de deuren weer. Ook andere versoepelingen zijn mogelijk.

Het RIVM gaf tevens ook aan dat het aantal ziekenhuisopnames het laagste is sinds november. Goede vooruitzichten dus. Het kabinet waarschuwde wel dat we er nog niet zijn, maar ziet het wel voorzichtig positief in. Als de cijfers blijven dalen wordt er ook meer versoepeld.

Voor meer informatie kunt u de website van de Rijksoverheid raadplegen

Gerelateerde artikelen