Overijssel

Aanhanger schiet los van vrachtwagen A1 Deventer

DEVENTER – Rond 12:55 uur is een zogenoemde LZV-vrachtwagen de achterste van twee aanhangers van de combinatie verloren op de A1 bij Deventer. Bij de voegovergang van het viaduct over de N348, waar dus een kleine hobbel in de weg zit, is de achterste aanhanger los geschoten.

De aanhanger ging automatisch op de rem en bleef in dit geval keurig netjes binnen de rijstrook, waar hij vervolgens tot stilstand kwam. Er werden geen andere voertuigen geraakt en achteropkomend verkeer kon de situatie ontwijken.

De chauffeur merkte het pas enkele honderden meters verderop, aldus de weginspecteur van Rijkswaterstaat. Omdat er geen lading in de aanhanger zat viel het verschil in gewicht amper op en had de chauffeur het te laat door om nog veilig te kunnen stoppen. De chauffeur heeft vervolgens de volgende afrit genomen en is teruggereden om zijn aanhanger weer op te halen. Ondertussen waren de hulpdiensten en een bergingsbedrijf ook onderweg. De aanhanger kon in weer teruggeplaatst worden achter combinatie, maar moest enkel worden opgekrikt.

Voor de afhandeling waren 2 van de 3 rijstroken dicht tussen Deventer Oost en Twello (Hengelo > Apeldoorn). Dit leidde tot een file van ruim 20 minuten. Na een uur was de weg weer vrij.

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat met losschietende aanhangers rond de IJsselbrug, deze zomer schoot al 3x eerder een aanhanger los van achter een personenauto of bestelbus. Als de bestuurder de aanhanger niet goed heeft aangekoppeld is de brug over de IJssel vaak de eerste ‘hobbel’ die men tegen komt waar de aanhanger dan los schiet.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen